Umirovljeni policijski službenici održali predavanje iz Domovinske povijesti u Centru izvrsnosti

  • Slika /PU_V/vijesti/2022/Policajci u centru izvrsnosti održali predavanje iz Domovinske povijesti u Centru izvrsnosti 2022/IMG-37b3e16d89eda79865e1c6423c9ff629-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U utorak 22. studenog 2022. godine umirovljeni policijski službenici i vukovarski branitelji Ivan Piskač i Darko Posavec održali su predavanje u Centru izvrsnosti iz Domovinske povijesti.

Foto: PU varaždinska

Ivan Piskač i Darko Posavec su učenicima koji polaze Centar izvrsnosti iz Domovinske povijesti i drugim zainteresiranim učenicima Srednje strukovne škole iz Varaždina prenijeli svoja iskustva iz 1991. godine kada su kao policajci branili Vukovar. Isti su bili dio zapovjedništva jedinice koja je 11. rujna 1991. godine otišla u obranu grada Vukovara i zajedno sa svojim suborcima branila Vukovar od JNA i srpskih okupatora, do zadnjih dana te završili u zarobljeništvu u srpskim koncentracijskim logorima.

Učenici su sa velikim zanimanjem i pažnjom slušali predavanje, a kasnije kroz svoja pitanja iskazali zainteresiranost za teme iz Domovinskog rata odnosno učešća pripadnika PU Varaždinske u obrani domovine. Predavanje je nastavak uspješne suradnje PU Varaždinske i Centra izvrsnosti iz Domovinske povijesti kojeg vodi prof. Jadranka Jagenčić-Šunjić.
 

Stranica