Održan sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta Općine Cestica

  • Slika PU_V/vijesti/2019/cestica/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U srijedu, 13. veljače, održana je sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Općine Cestica.

U srijedu, 13. veljače, održana je sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Općine Cestica. Sjednici je prisustvovao općinski načelnik Mirko Korotaj, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Cestica Gabriela Kos, zamjenik načelnika Žarko Rodeš, načelnik Policijske postaje Varaždin Krešo Bosak, ravnateljica Osnovne škole Cestica Nevenka Turšćak, predstavnica Centra za socijalnu skrb Lana Remar te Snježana Juričinec.

Načelnik Policijske postaje Varaždin upoznao je prisutne sa stanjem sigurnosti na području Općine. Kako je istaknuo, u 2018. godini počinjeno je ukupno 31 kazneno djelo s materijalnom štetom od oko 96 000 kuna, dok su godinu prije počinjena 32 kaznena djela s materijalnom štetom od oko 154 000 kuna.

Zaključak prisutnih prema izvješću o stanju sigurnosti za 2018. godinu na području Općine Cestica je da je stanje zadovoljavajuće.
Također je bilo riječi o nadzoru prometa teretnih vozila te osobnih vozila na relaciji Brezje Dravsko – Otok Virje. Isto tako, spomenuta je izgradnja nogostupa na D-2 Brezje Dravsko – Granični prijelaz Dubrava Križovljanska, zatim izgradnja parkirnih mjesta u centru Cestice te promjena režima rada semafora u Cestici.
 

Stranica