Maturanti, doprinesimo Desetljeću sigurnosti cestovnog prometa

  • Slika /PU_V/vijesti/2022/Maturanti u prometu6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Prigodne nagrade i diplome nabavljene sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa RH uručene su najljubaznijim vozačima

Foto: PU varaždinska

U organizaciji Strojarske i prometne škole i Policijske uprave varaždinske u utorak, 17. svibnja organizirana je održana edukativno – preventivna akcija „Maturanti, doprinesimo desetljeću sigurnosti prometa na cestama“.

Akcija je namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola u Varaždinskoj županiji, a provodi se u okviru UN-ovog "Desetljeća sigurnosti cestovnog prometa" te "Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2021.- 2030.". Cilj akcije je podizanja svijesti maturanata Varaždinske županije na ozbiljnost njihovog ponašanja u prometu tijekom dana maturanata, a kada su najugroženija skupina sudionika u prometu.
Kako bi što bolje shvatili važnost sigurnog sudjelovanja u prometu, za predstavnike maturanata, nastavnika i stručnih suradnika srednjih škola Varaždinske županije, organizirana su predavanja.
Maturantima su policijski službenici demonstrirali opremu za simulaciju i provjeru alkoholiziranosti.
 
Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Strojarske i prometne škole Snježane Klarić, nazočnima se obratio Voditelj poslova prometne policije PU varaždinske Danijel Posavec. Maturante i sve prisutne upoznao je sa stanjem sigurnosti prometa na području naše Županije,  s osvrtom na mlade vozače i sudjelovanje u prometu električnim romobilima.
 
Učenici Strojarske i prometne škole su tijekom akcije Dan ljubaznosti u prometu kontrolirali vozače i propuštanje pješaka na pješačkim prijelazima. Odabrana su tri vozača koji su ljubazno propuštali pješake, a koji u nazad deset godina nisu kažnjavani u cestovnom prometu. Najljubazniji vozači su Ivana Šebrek iz Hrastovca Topličkog, Miljenko Jambriško iz Šemovca i Mario Kelemen iz Cerja Tužnog. Od strane predstavnika škole i PU varaždinske uručene su im prigodne nagrade i diplome, koje su nabavljene sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa RH.
 
Na kraju akcije ravnateljica Strojarske i prometne škole je za više godišnju uspješnu suradnju, doprinos i nesebičnu pomoć tijekom provedbe i organizacije edukativno preventivnih aktivnosti s ciljem smanjenja stradanja mladih u prometu uručila zahvalnice PU varaždinskoj i voditelju poslova prometne policije Danijelu Posavcu.
 

Stranica