Varaždin-Napad na policijske službenike

U noći 4./5. rujna, oko 3.45 sati na prostoru Trga Miljenka Stančića u Varaždinu, dvojica muškaraca u dobi od 26 i 27 godina napala su dvojicu policijskih službenika Policijske uprave varaždinske.

U noći 4./5. rujna, oko 3.45 sati na prostoru Trga Miljenka Stančića u Varaždinu, dvojica muškaraca u dobi od 26 i 27 godina napala su dvojicu policijskih službenika Policijske uprave varaždinske. Oni su ispred ugostiteljskog objekta na Stančićevom trgu, prilikom uočavanja policijskih službenika u ophodnji, započeli sa vrijeđanjem i omalovažavanjem policajaca, te nastavili vikati i galamiti. Policijski službenici prišli su mladićima u cilju daljnjeg sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i provjere njihova identiteta, te zatražili na uvid njihove osobne iskaznice.

Mladići su odbili dati osobne iskaznice, te odmah potom bez ikakvog povoda i razloga napali policijske službenike, udarivši jednog od njih šakom u glavu, dok je drugi izbjegao udarac.
Policajci su u svrhu daljnje obrane od napada uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i palice, nakon čega su mladići pobjegli u pravcu Starog grada. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su utvrdili njihov identitet, te protiv njih slijedi odgovarajući Optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, i kaznena prijava zbog kaznenog djela Napada na službenu osobu iz čl. 318. Kaznenog zakona.



Stranica