Vozači oprez – počela je školska godina

Slika PU_V/vijesti/2010/09/07/IMG_6511.JPG

Sukladno Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa, s prvim danom nove školske godine, u ponedjeljak 6.rujna, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin započeli će s provođenjem akcije "Poštujte naše znakove".

Foto: PU varaždinska
Sukladno Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa, s  prvim danom nove školske godine, u ponedjeljak 6.rujna, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin započeli će s provođenjem akcije "Poštujte naše znakove". 

Akcija je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, posebice onih najmlađih koji u prometu samostalno sudjeluju prvi put. 


Dosadašnja iskustva pokazala su kako su djeca jedna od najugroženijih kategorija sudionika u prometu, bilo da se radi o prijelazu preko ulice, igri na kolniku, bilo na putu do škole ili čak kao putnici u vozilu. Trenutak neopreznosti, za najmlađe prečesto ima kobne posljedice.

Kako bi doprinjeli sigurnosti djece u prometu, tijekom mjeseca rujna pojačano će se kontrolirati brzine kretanja vozila na prometnicama u zonama škola, vrtića  u cilju represivnog djelovanja na vozače koji ne poštuju ograničenja brzine.


Također će se kontinuirano u vrijeme dolaska i odlaska djece u školu u blizini istih nalaziti policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin radi upravljanja  prometom na jednom od pješačkih  prijelaza u blizini škole,  a ujedno će podjelom promotivnih letaka upozoravati vozače na nužnost pridržavanja prometnih propisa.  



Stranica