Provala u osobno vozilo

U ponedjeljak, 28. prosinca oko 22.25 sati na parkiralištu u Aleji kralja Zvonimira u Varaždinu, nepoznati je počinitelj izvršio provalu u osobno vozilo vlasništvo hrvatske državljanke starosti 51 godinu

U ponedjeljak, 28. prosinca oko 22.25 sati na parkiralištu u Aleji kralja Zvonimira u Varaždinu, nepoznati je počinitelj izvršio provalu u osobno vozilo vlasništvo hrvatske državljanke starosti 51 godinu, na način što je razbio staklo na suvozačevim vratima te iz unutrašnjosti vozila otuđio novčanik sa osobnim i bankovnim dokumentima te novčanim iznosom od nekoliko desetaka kuna. Pronađen počinitelj krađe mobitela iz vikend kuće.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnikom starosti 16 godina utvrđeno je da je isti, 16. rujna oko 12 sati iz vikend kuće u mjestu Lovrečan Breg izvršio krađu mobitela vlasništvo hrvatske državljanke starosti 35 godina, na način što je ušao u otključanu vikend kuću za vrijeme dok se u vinogradu vršila berba grožđa te iz jedne od prostorija otuđio navedeni mobitel, pričinivši materijalnu štetu od oko 1 200 kuna.
Prema 16-godišnjaku se zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika za mladež podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Krađe iz članka 216. Kaznenog zakona.



Stranica