Otkriveni maloljetni počinitelji krađa na području Varaždina

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnikom starosti 15 godina utvrđeno je da je isti, 11. kolovoza oko 12.35 sati u trgovini „Euroshop“ na Kapucinskom trgu u Varaždinu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnikom starosti 15 godina utvrđeno je da je isti, 11. kolovoza oko 12.35 sati u trgovini „Euroshop“ na Kapucinskom trgu u Varaždinu, izvršio krađu novca u iznosu od oko 6 000 kuna, na način što je iskoristio zauzetost djelatnice na blagajni te ključem koji se nalazio u kasi istu otvorio i otuđio navedeni novac.

Također je utvrđeno da je navedeni maloljetnik zajedno sa maloljetnikom starosti 17 godina, 11. rujna oko 13.55 sati u trgovini „Konzum“ u ulici Ruđer Boškovića u Varaždinu izvršio krađu novca u iznosu od oko 12 000 kuna, na način što su iskoristili zauzetost djelatnika na blagajni naplaćivanjem prodajnih artikala te iz iste otuđio navedeni novac. Prema navedenim maloljetnicima zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika za mladež podnosi se kaznena prijava za počinjena kaznena djela Krađe iz članka 216. Kaznenog zakona.



Stranica