Zbelava - prometna nesreća s poginulom osobom

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/policija05.jpg

U petak, 11. svibnja oko 16.20 sati u Varaždinskoj ulici u mjestu Zbelava dogodila se prometna nesreća na način što je 69-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.88 g/kg iz smjera Kelemena u smjeru Donjeg Kućana,

Foto: Ilustracija

U petak, 11. svibnja oko 16.20 sati u Varaždinskoj ulici u mjestu Zbelava dogodila se prometna nesreća na način što je 69-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.88 g/kg iz smjera Kelemena u smjeru Donjeg Kućana, te je dolaskom u desni oštri zavoj zbog neprilagođene brzine, vozilom prešao na suprotnu prometnu traku gdje je prednjim lijevim djelom vozila udario u prednji dio mopeda kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak.

Uslijed udara oba su vozila odbačena u lijevo van kolnika gdje su udarila u dvorišnu ogradu. Tom su prilikom ozlijeđena oba vozača te su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin gdje im je pružena medicinska pomoć i gdje je 49-godišnji vozač mopeda preminuo zbog zadobivenih ozljeda. Ozljede 69-godišnjaka će se okvalificirati naknadno. Zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu naložila je obdukciju preminulog, kao i izvanredni tehnički pregled vozila. Ovo je četvrta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2012. godini.



Stranica