Zatečeni u pokušaju krađe bakrenih kablova

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/policajac02.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u dobi od 21, 25 i 39 godina te utvrdili da postoji osnovana sumnja da su u četvrtak, 10. svibnja oko 14.30 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu na prostoru napuštene farme u privatnom vlasništvu iskopali i pokušali otuđiti bakrene kablove,

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri muške osobe u dobi od 21, 25 i 39 godina te utvrdili da postoji osnovana sumnja da su u četvrtak, 10. svibnja oko 14.30 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu na prostoru napuštene farme u privatnom vlasništvu iskopali i pokušali otuđiti bakrene kablove, pri čemu su zatečeni po policijskim službenicima.

Također je utvrđeno da su oštetili vrata transformatora koji se nalazi na prostoru iste farme u vidu nasilnog otvaranja te oštećenja glavnog voda transformatora. Tom je prilikom došlo do prekida napajanja električnom energijom meteorološke stanice udaljene oko kilometar od mjesta događaja. Navedena trafostanica kao i kablovi vlasništvo su poduzeća za distribuciju električne energije, te će se šteta utvrditi naknadno. Protiv trojice počinitelja podnijet će se kaznena prijava za kazneno djelo Teške krađe iz članka 217. Kaznenog zakona.



Stranica