U prometnoj nesreći ozlijeđen motociklist

Vozaču je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 11. kolovoza oko 11.45 sati u Brezničkom Humu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 35 godina upravljao je motociklom bez položenog vozačkog ispita iz smjera mjesta Breznica u smjeru Novog Marof. On ulaskom u zavoj brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, sletio je motociklom van kolnika i prednjim bočnim dijelom vozila udario u metalnu zaštitnu ogradu, nakon čega je došlo do prevrtanja i pada motociklista sa motocikla. Vozaču je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

S obzirom na povoljne vremenske uvjete, na našim prometnicama svakodnevno u prometu sudjeluje veliki broj vozača mopeda i motocikala koji često zbog vlastitog neodgovornog ponašanja i grubog kršenja prometnih propisa sudjeluju u teškim prometnim nesrećama u kojima smrtno stradavaju ili zadobivaju teške tjelesne ozljede. Isto tako, vozači i putnici tih vozila često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

Ovim putem podsjećamo vozače mopeda i motocikala na poželjna ponašanja u promete te važnost poštivanja prometnih propisa. Policijska uprava varaždinska Savjeti i preporuke motociklistima i mopedistima.

Također, apeliramo na vozače ostalih skupina motornih vozila da obrate pažnju i vode računa o sigurnosti svih sudionika u prometu, a naročito vozača mopeda i motocikala koji pripadaju skupini najugroženijih sudionika u prometu.


Stranica