U prometnoj nesreći na autocesti ozlijeđene tri osobe

U petak, 22. rujna oko 21 sat na autocesti A-4 kod Pake, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Djevojka u dobi od 24 godine upravljala je osobnim vozilom lijevom prometnom trakom zapadne kolničke trake autoceste, iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba.

Prilikom izlaska iz desnog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila je nadzor nad upravljačem i sletjela vozilom van kolnika u desnu stranu. Vozilo je pritom udarilo u jednostruku metalnu odbojnu ogradu, pri čemu se od siline udara zarotiralo i ponovno vratilo na kolnik gdje se prevrnulo na krov i zaustavilo u lijevoj prometnoj traci.

Neposredno nakon što su vozačica i 25-godišnja putnica izašle iz vozila, lijevom prometnom trakom naišlo je osobno vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak. Navedeni je prednjim dijelom vozila udario u prednji desni dio vozila vozačice, prilikom čega je došlo do dekompresije pneumatika prednjeg lijevog kotača  njegovog vozila, uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika u desno gdje je prednjim dijelom vozila udario u jednostruku metalnu odbojnu ogradu te se zaustavio.

Neposredno iza toga, na vozilo vozačice koje se i dalje nalazilo neobilježeno i neosvijetljeno na lijevoj prometnoj traci, naletjelo je osobno vozilo kojim je po desnoj prometnoj traci upravljao 27-godišnjak. Navedeni je izbjegavajući razasute dijelove vozila po kolniku, lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji desni bočni dio vozila vozačice.

U prometnoj su nesreći ozlijeđene vozačica i putnica iz njezinog vozila te 51-godišnji vozač. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Stranica