Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se  12 prometnih nesreća i to 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 187 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola,   32 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 111 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.83 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 100 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su zadržana u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U petak, 22. rujna oko 23.15 sati u ulici Kardinala Franje Kuharića u Ludbregu, u kontroli prometa zatečen je 35-godišnjak koji je upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije tj. bez položenog vozačkog ispita. Također je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2 promila. Kako je postojala bojazan da će nastaviti s daljnjom vožnjom, isti je priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja.

U nedjelju, 24. rujna oko 16 sati u Cerju Nebojse, u kontroli prometa zaustavljeno je osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.83 promila upravljao 34-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden  u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stranica