Provedena akcija u prometu "Cool je biti uzorna vozačica"

  • Slika
  • Slika
  • Slika

U petak, 8. ožujka, od 8 do 14 sati, u sklopu obilježavanja Dana žena, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su preventivno-represivnu akciju pod nazivom „Cool je biti uzorna vozačica“.

Foto: PU varaždinska
 
Za vrijeme akcije prioritetno se provodio nadzor vozača u smislu poštivanja propisa vezanih uz uporabu pojasa i mobitela za vrijeme vožnje te je tom prilikom utvrđeno ukupno 30 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od toga 11 ciljanih i 19 ostalih prekršaja.
 
Za vrijeme akcije kontrolirano je ukupno 69 žena u svojstvu vozačica i putnica u vozilima te su darivane prigodnim poklonom, automirisom ili privjeskom.
 
Prve četiri zatečene vozačice s vozačkim stažem dužim od 10 godina koje nisu u tom vremenu evidentirane kao počiniteljice prekršaja, nagrađene su poklon paketom pribavljenim sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH i to: Marija Žnidarić, Dubravka Skender Husajina, Spomenka Jerec i Alenka Kišićek.
 
U provedbu akcije i darivanje vozačica uključili su se voditelj Službe za javni redi i sigurnost Robert Rožmarić, voditelj poslova prometne policije Danijel Posavec, načelnik PPRP Varaždin Dejan Piskač te gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj sa suradnicima.

Stranica