Prometne nesreće i prekršaji u prometu tjekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 15 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenim osobama i  14 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 197 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 116 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.83 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 76 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 1 vozač je uhićen i doveden sucu nadležnog Općinskog suda u Varaždinu.
 
U petak, 8. ožujka u 12.45 sati, u Koprivničkoj ulici u Ludbregu, policijski su službenici zatekli 47-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.83 promila. Kako je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je pravomoćnom presudom nadležnog suda osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 7 dana, na koju se primjenjuje uvjetna osuda s rokom kušnje od 6 mjeseci, isti je uhićen i smješten u posebnu prostoriju do dovođenja nadležnom Općinskom sudu.
 

Stranica