Proveden preventivni program Maturantika 2022

  • Slika /PU_V/vijesti/2022/Najava Maturantike/6.nagrade Zaklada_2022.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Uspješno proveden trodnevni preventivni program povodom Dana maturanata pod nazivom MATURANTIKA 2022

Foto: PU varaždinska

Organizatori programa bili su Varaždinska županija, Grad Varaždin, Koncertni ured Varaždin i Policijska uprava varaždinska uz podršku Gradskog društva Crveni križ Varaždin,  Srednje strukovne škole Varaždin, Fitnes centra 5 Staar Varaždin i Plesnog studija D&D.
 
Središnji program održan je u Parku mladih u Varaždinu, u kojem su se okupili maturanti srednjih škola Varaždinske županije školske godine 2021./2022.

Mimohodom maturanata, nakon dvije godine stanke zbog pandemije, počela je Maturantika, jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj.
Maturanti iz 15 srednjih škola Varaždinske županije imali su priliku predstaviti svoje kreativne i šarene odore. Odabrana je najbolja maturanstka odora „suncokreti“  4. b razreda Druge gimnazije Varaždin. Nagradu, izlet u adrenalinski park Accredo, uručila je zamjenica župana Silvija Zagorec.
 
Drugi dan „Maturantike“ protekao je u veselom i sportskom duhu pod motom „Sportom protiv ovisnosti“ u Parku mladih u Varaždinu. Maturanti su imali priliku pokazati tko je najuporniji i najizdržljiviji. Pod stručnim vodstvom predstavnika Fitnes centra 5 Staar Varaždin natjecali su se u dvije discipline:  dizanju utega te ergometru, gdje je trebalo potrošiti 30 kalorija u što kraćem vremenu.
Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael je, za po troje najboljih u ženskoj i muškoj konkurenciji, osigurala medalje i za prva mjesta poklon-bon za kupnju sportske opreme u iznosu od 600 kuna, dok su osvajači drugog, odnosno, trećeg mjesta  osvojili mjesečnu pretplatu u fitness centru te poklon-bon konzumacije jela i pića u Parku mladih.
 
Točno u podne, plesanjem quadrille na Kapucinskom trgu, započeo je zadnji dan Maturantike te završio u Parku mladih u glazbenom ozračju i dobrim vibracijama. 
 
Prema procjenama organizatora, u tri dana održavanja zabavnog i sportskog programa, ukupno je bilo prisutno oko 1.500 do 2.000 osoba po danu. Policijska uprava varaždinska kroz preventivo sudjelovanje u samom programu te kroz policijsko-građanske ophodnje aktivno je sudjelovala u kreiranju, pripremi, vođenju i osiguranju manifestacije.
 
Tijekom tri dana, policija nije zabilježila niti jednu dojavu o narušavanju javnog reda i mira, počinjenju drugih prekršaja ili kaznenih djela vezano za Park mladih.
 
Kvalitetnom suradnjom organizatora te osobito sudjelovanje Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, učenika Srednje strukovne škole, zaštitarske službe, županijskih i gradskih službi,
odgovornom ponašanju maturanata, program Maturantike prošao je, i ove godine, u pozitivnom i ono najvažnije u sigurnom ozračju.

Stranica