Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

​Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 10 prometnih nesreća i to 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 5 s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 177 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 30 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 51 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom te 67 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.15 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 80 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje, a jedan vozač je uhićen radi dovođenja na sud.

U nedjelju, 22. rujna oko 21.40 sati u Ivanečkoj Željeznici, policijski službenici Policijske postaje Ivanec, zaustavili su osobno vozilo  kojim je pod utjecajem alkohola od 3.15 promila upravljao 43-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
  
U nedjelju, 22. rujna oko 8.50 sati u Jerovcu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.76 promila upravljao 56-godišnjak. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku postaju Ivanec. Također je od njega privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Isti je doveden sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu te je nakon saslušanja pušten na slobodu.
 

Stranica