Prometne nesreće i prekršaji u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća i to 6 s ozlijeđenom osobom i  6 prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 145 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 70 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.71 promila u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 98 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen do dovođenja na Općinski sud u Varaždinu.
 
 U nedjelju, 2. lipnja u 12.15 sati u Lepoglavi, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 46-godišnjak, prije  stjecanja prava na upravljanje. Kako je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u Policijsku upravu varaždinsku gdje je smješten u posebnu prostoriju do dovođenja na Općinski sud u Varaždinu. također je od njega privremeno oduzeto osobno vozilo.

Stranica