Prometna policija educirala državljane Nepala o sigurnom sudjelovanju u prometu

  • Slika /PU_V/vijesti/2021/promet/predavanje_nepal6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Održano edukativno predavanje o sigurnom sudjelovanju u prometu za 33 državljana Nepala.

U zajedničkoj suradnji Policijske uprave varaždinske i Hrvatskog auto kluba Varaždin,  jučer 12. listopada 2021. godine  za  33 državljana Nepala, koji su zaposlenici poslovnih subjekata na području grada Varaždina održano je edukativno predavanje o poželjnom, propisnom i sigurnom ponašanju u prometu kada u istom sudjeluju kao pješaci ili vozači bicikla.

Predavanje je državljanima Nepala uz prevođenje na engleski jezik bilo prilagođeno zbog lakšeg razumijevanja.

Na samom početku, načelnik Postaje prometne policije Varaždin Dejan Piskač upoznao je iste sa stanjem sigurnosti na našim prometnicama, te najčešćim greškama koje dovode do prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači bicikla i pješaci, kao jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Nakon uvodnog dijela od strane policijskog službenika za prometnu preventivu Davora Bezaka na primjeren način je prikazao na koji se način pravilno sudjeluje biciklom u prometu. Također im je skrenuta pozornost na nepropisno ponašanje biciklista u prometu, kao što je vožnja u alkoholiziranom stanju, vožnja bez reflektirajućeg prsluka ili druge reflektirajuće materije u vrijeme noćnih uvjeta ili smanjenje vidljivosti, korištenje mobitela tijekom vožnje i slično. Djelatnik HAK-a je prisutne upoznao s prometnim propisima  pješaka, te vožnjom romobila.

Svim  polaznicima  predavanja načelnik Piskač se zahvalio na dolasku, te zaželio sigurno sudjelovanje i snalaženje u cestovnom prometu na prometnicama Varaždinske županije.

U cilju što bolje vidljivosti u noćnim uvjetima podijeljeni su svima reflektirajući prsluci i katadiopteri za bicikl.



Stranica