Povodom Dana državnosti odana počast poginulim i nestalim braniteljima

  • Slika PU_V/Dan državnosti//IMG_5770 obr.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, kod Križa branitelja na Gradskom groblju u Varaždinu položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule, nestale i preminule branitelje.


Počast su odali saborski zastupnik Anđelko Stričak, izaslanstva Varaždinske županije i Grada Varaždina,  predstavnici brojnih udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata te članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije.

U ime Policijske uprave varaždinske, zapaljenom je svijećom, počast odalo i izaslanstvo Policijske uprave varaždinske u kojem su bili zamjenik načelnika Policijske uprave Dalibor Božić i voditelj Službe za granicu Robert Rožmarić.

Pozvavši prisutne na minutu šutnje za sve poginule branitelje župan Radimir Čačić je istaknuo da se prvi demokratski sabor u samostalnoj i suverenoj Hrvatskoj  sastao i konstituirao upravo 30. svibnja 1990.godine.

„Izuzetno sam ponosan na taj datum i dobro je da se opet obilježava kao Dan državnosti. Mislim da većina građana dijeli moje mišljenje. U cijelom Domovinskom ratu ulogu Varaždina i Varaždinske županije nitko ne može zaobići, od činjenice da smo uz same Vukovarce bili najprisutniji u obrani Vukovara, zatim smo dali najveći materijalni doprinos u obrani Domovine zauzimanjem tenkovskog korpusa, a „točka na i“ bila je velika pobjeda, odnos ulazak naših Puma u Knin“ rekao je župan Čačić.

Na kraju svečanosti, nazočne je u molitvu uveo vlč. Ivica Horvat, kapelan Policijske kapelanije Policijske uprave varaždinske, uz lijepe riječi utjehe i nade.
 

Stranica