Policijski službenici uključeni u aktivnosti „Odaberi svoju školu“ i „Sportske igre mladih“

  • Slika \PU_V\vijesti\2024\Odaberi svoju školu i Sportske igre mladih\1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sklopu kampanje MUP-a „Postani policajac/policajka, „Odaberi poziv, a ne posao“  s ciljem da se budući srednjoškolci upoznaju i približi im se policijsko zanimanje,  Policijska uprava varaždinska se u vremenu od 3. do 6.lipnja, uključila u provođenje kampanje „Odaberi svoju školu“.

Foto: PU varaždinska

Radi se o kampanji namijenjenoj učenicima završnih razreda osnovne škole, koja se provodila u Varaždinu, Novom Marofu, Ivancu i Ludbregu, u organizaciji Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, a u kojoj sudjeluju i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HGK - Županijske komore Varaždin i Obrtničke komore Varaždinske županije.   
 
Tom su prilikom učenici neposrednim kontaktom s policijskim službenicima, mogli dobiti sve potrebne informacije o policijskom poslu, s čime se sve susreću policijski službenici u svom radu, koji sve rodovi policije postoje, koja se opreme koristi za obavljanje zadaća te mnoge druge informacije iz prakse.
 
Također, uz podjelu letaka, pružene su im informacije o mogućnosti daljnjeg školovanja upisom u III. razred srednjoškolskog obrazovanja na Policijskoj školi „Josip Jović“ u Zagrebu, zatim koje sve uvjete moraju ispunjavati zainteresirani kandidati prilikom upisa te koje su sve mogućnosti, prava i obveze tijekom školovanja.     
 
Podsjećamo, Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka odnosno pravosudni policajac.
 
Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.
 
U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa, a sve koji završe školovanje čeka siguran posao.
 
Sve informacije o uvjetima natječajima mogu se pronaći na web stranici Policijske uprave varaždinske, Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'', u bilo kojoj policijskoj postaji, na YouTube kanalu MUP-a i društvenim mrežama Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'', a zainteresirani informacije mogu dobiti i putem kontakt telefona Policijske škole ''Josip Jović'' 01/24 26 305 i 01/24 26 313. Također prijavu na natječaj moguće je poslati i putem sustava e-Građani.
 
Također, u četvrtak, 6. lipnja u Novom Marofu održane su Sportske igre mladih, na kojima su policijski službenici Policijske uprave varaždinske isto tako prezentirali rad Policijske uprave i promovirali zanimanje policajac/policajka.

Stranica