Policajka Tihana poziva mlade da postanu policajci

  • Slika \PU_V\vijesti\2023\Policajka Tihana\1686243709002.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Mnogi mladi od malena sanjaju kako će jednog dana kad odrastu postati policajci i svojim radom i vještinama doprinositi sigurnosti cijele zajednice.

Foto: PU varaždinska

Kako se pritom zasigurno pitaju na koji se način mogu prijaviti za školovanje za zanimanje policajac,  policijska službenica Postaje prometne policije Varaždin, Tihana Kovačić, tijekom svog rada prilikom nadzora prometa, svakom  je mladom vozaču uručila letak kampanje „Postani policajac/policajka“.
S nekima od njih je u cilju približavanja policijskog poziva, podijelila i svoja iskustva sa školovanja na Policijskoj akademiji ''Prvi hrvatski redarstvenik''.

Naime, Tihana je deset mjeseci školovanja za policajku završila na Policijskoj akademiji  prošle godine, nakon srednjoškolskog obrazovanja na Drugoj gimnaziji u Varaždinu. Tijekom školovanja imala je osiguran smještaj, prehranu, sportsku opremu, udžbenike i školski pribor, a dobivala je i mjesečnu stipendiju.

S obzirom da tijekom školovanja postoji mogućnost bavljenja raznim sportskim, glazbenim i drugim aktivnostima, Tihana se aktivno bavila streličarstvom što joj je omogućilo da tijekom školovanja sudjeluje na  dva natjecanja Svjetskog kupa i na Državnom prvenstvu Hrvatske.

Svaki dan školovanja nosi svoje zanimljivosti jer osim teorije, kroz praktičnu nastavu se vježba gađanje iz vatrenog oružja na streljani, treniraju se različiti zahvati iz borilačkih vještina te se izvode kondicijske vježbe, kako bi se lakše i uspješnije izvršavale zadaće na poslu.

Vrijeme provedeno na školovanju Tihani  će ostati u lijepom sjećanju jer je stekla brojne prijatelje iz različitih dijelova Hrvatske s kojima je nakon završetka Akademije ostala u kontaktu i razmjenjuje svoja radna iskustva.

Tihana je nakon vježbeničkog staža,  1. lipnja 2023. godine položila i državni stručni ispit i time postala policijska službenica u punom smislu riječi te kroz svakodnevni posao potvrdila ono što je oduvijek znala, a to je da želi nositi policijsku odoru i brinuti za sigurnost svojih bližnjih, kao i cijele zajednice.
Želja joj je da u svom radu prometne policajke jednog dana vozi policijski motocikl i „presretač“.

Za one koji žele napredovati ta mogućnost postoji, a isto tako postoji i mogućnost daljnjeg školovanja na Visokoj policijskoj školi.

''Svakome tko želi dinamičan i zanimljiv posao, mogućnost profesionalnog i stručnog napredovanja, kao i onima koji vole pomagati drugima i štititi slabije i nemoćne,  preporučila bi da se upiše na Policijsku akademiju i postane dio našeg tima“  poručuje Tihana.

U jednom od razgovora s mladim vozačima, uručen je letak za promociju zanimanja policajac, 22-godišnjoj Katarini, koja je tom prilikom izjavila kako trenutno radi u Njemačkoj, no velika joj je želja vratiti se u Hrvatsku i postati policajka. Smatra da je to ne samo dinamičan i zanimljiv, već i human i častan poziv.

Podsjetimo, natječaj za Program obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, otvoren je do 15. kolovoza, a svi zainteresirani informacije o upisu mogu pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'' i policijskih uprava, ali i u svakoj policijskoj postaji.

​PU varaždinska će 19. lipnja u vremenu od 10 do 12 sati na Kapucinskom trgu (u slučaju kiše u dvorani Srednje Gospodarske škole) u Varaždinu, održati "Dan otvorenih vrata" na kojem će se prezentirati oprema i tehnika koju koriste policijski službenici u rada te prikaz raznih pokaznih vježbi. Pozivamo sve zainteresirane građana da posjete navedeni događaj.

 

Stranica