Održan program prometne kulture za najmlađe

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U programu prometne kulture za najmlađe „Yumicar“, koji se održao 6. lipnja , sudjelovali su iučenici Osnovne škole Izidora Poljaka Višnjice, Osnovne škole Andrije Kačića Miošića Donja Voća, Osnovne škole grofa Janka Draškovića Klenovnik i Osnovne škole Ivana Rangera Kamenica.

Foto: PU varaždinska

Nakon odslušanog teorijskog dijela ( u trajanju od 45 minuta gdje su učenici kroz  interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu) u praktičnom dijelu edukacije imali su priliku na prometnom poligonu (simulacija stvarnog prometa) samostalno upravljati vozilima za obuku na električni pogon te iz perspektive vozača uočiti sve opasnosti cestovnog prometa, a sve u cilju da postanu bolji pješaci.

Na praktičnom dijelu programa pod budnim okom iskusnih instruktora u pravim mini električnim-automobilima imali su priliku da stisnu gas i okušaju se u ulozi vozača, dožive prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja tj. da na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu.

Pored prometnog poligona djeca su imala priliku upoznati se s policijskim vozilom ( kombi ) i zanimanjem policajca kojeg je prezentirao policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa, Davor Blaško iz policijske postaje PP Ivanec.

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog  društva Višnjica su paralelno provodili radionicu protupožarne zaštite za djecu. Djecu se upoznalo s važnosti zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Pokazala im se unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Nakon toga djeci se prikazala vježba s brentačama, tj. gađanje mete vodenim mlazom.

Također su od djelatnika Društva Crvenog križa Varaždinske županije odslušali bitne stvari u svezi pružanja pomoći ozlijeđenim osobama. Učenicima se dijelio sanitetski materijal pomoću kojega su u parovima simulirali  zamatanje rana prethodno pokazano realističnim prikazom ozljede.

Stranica