Otkriveni krivolovci

Slika PU_V/vijesti/2013/02/20 lovokradice/IMG_8377.JPG

Foto: PU varaždinska

U ponedjeljak, 18. veljače oko 17.20 sati, Policijska uprava varaždinska zaprimila je dojavu lovaca lovačkog društva iz Varaždina da su u mjestu Dugi Vrh na Varaždin Bregu, uočili krivolovce. Provedenim očevidom utvrđeno je da su na šumskom predjelu zvanom Gora u Dugom Vrhu, na lovištu lovačkog društva iz Varaždina, tada nepoznati počinitelji usmrtili više komada srneće divljači. 

Pronađeni ostaci divljači su po završetku očevida predani lovočuvaru oštećenog lovačkog društva. Operativnim radom na terenu, te dobrom suradnjom sa članovima lovačkog društva, policijski su službenici došli do saznanja da bi mogući počinitelji ovog kaznenog djela bila dvojica muškaraca starosti 33 i 34 godine. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretraženi su domovi i druge prostorije kojima se navedena dvojica koriste. Tom je prilikom kod 34-godišnjaka pronađeno tridesetak kilograma smrznutog mesa nalik na meso divljači, dvodijelno maskirno odijelo bijele boje,  vojni nož, dva nosača optičkog ciljnika, nosač noćnog ciljnika za glavu, noćni ciljnik, svjetiljka sa nosačem za pušku i mikroprekidačem, razni dijelovi oružja, te dva komada ribolovnih mreža.

Nedaleko od kuće kojom se isti koristi, policijski su službenici pronašli platnenu vreću sa dva trupla srneće divljači. Po završetku očevida i veterinarskog pregleda, svo oduzeto i pronađeno meso, predano je na čuvanje lovačkom društvu. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo protuzakoniti lov i ribolov, 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, te će tijekom današnjeg dana biti doveden na nadležno državno odvjetništvo, dok se protiv 33-godišnjaka kaznena prijava podnosi redovnim putem.



Stranica