Osumnjičeni za kaznena djela Utaje poreza i Carine

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su obavijest Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu da su temeljem kaznene prijave Porezne uprave Područnog ureda sjeverne

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su obavijest Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu da su temeljem kaznene prijave Porezne uprave Područnog ureda sjeverne Hrvatske i rezultata kriminalističkog istraživanja Policijske uprave varaždinske, podignuli optužnicu protiv 43-godišnjaka iz Možđenca, 37-godišnjaka iz Varaždina, 32-godišnjakinje iz Oštrica i 31-godišnjaka iz Zbelave koji su bili vlasnici obrta ili odgovorne osobe u društvima s područja Varaždina i šire, zbog kaznenih djela utaje poreza ili carine iz čl. 256. KZ RH, i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz čl. 248 KZ RH.

Naime, kako se sumnja oni su od rujna 2013. godine do siječnja 2014. godine ispostavljali neistinite račune  sa iskazanim porezom na dodanu vrijednost po kojima su naknadno iskazivali i ostvarivali prava na povrat poreza na dodanu vrijednost, čime su oštetili državni proračun Republike Hrvatske u iznosu od oko 1.600.000 kuna. Također je utvrđeno da su netočno i nepotpuno vršili evidentiranja knjigovodstvene dokumentacije i evidentiranje isprava čiji sadržaj ne predstavlja istinit poslovni događaj.

Stranica