Oprezno u prometu zbog naleta vozila na životinje

Slika /PU_V/vijesti/ilustracije/auto_policija04.jpg

Skrećemo pozornost građanima da se na području Policijske uprave varaždinske  i nadalje zamijećuje porast naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje



U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama Varaždinske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima.

Isto tako, apeliramo na građane da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači, ali isto tako i domaćih životinja na cesti.

Vlasnike domaćih životinja pozivamo na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora ne zadržavaju na cestama.

U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnike životinja je propisana kazna 300 kuna.

Stranica