Oprez prilikom upravljanja motociklima i mopedima

Slika /PU_V/vijesti/2024/Ilustracije/motocikliste zaustavlja policajac.jpg

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će danas, 1. svibnja, u vremenu od 12 do 20 sati, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“s ciljem utvrđivanja prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Foto: ilustracija

Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Obzirom na povoljne vremenske prilike i očekivani povećani intenzitet prometa motocikala i mopeda, ali i svih ostalih vrsta motornih vozila skrećemo pozornost na povećani oprez u prometu, poglavito vozačima motocikala, ali i svim ostalim sudionicima u prometu na obavezno poštivanje prometnih propisa.

Prometne nesreće s najtežim posljedicama najčešće se događaju zbog nepoštivanja propisa o brzini kretanja vozila, zbog vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, ali i zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i putnika motornih vozila.

U cilju što povoljnije razine sigurnosti i protočnosti cestovnog prometa pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa.

Stranica