Održano preventivno edukativno predavanja za vozače Taxi prijevoza

  • Slika \PU_V\vijesti\2020\taksi\1.jpg
  • Slika
  • Slika

Jučer, 6. veljače 2020. godine od 11,30 do 13 sati u prostorijama autoškole AK Varaždin, policijski službenici Policijske uprave varaždinske održali su edukativno predavanje za 27 vozača taxi vozila (Cammeo, Eko taxi). Tom prilikom naglasak je bio da prilikom

Jučer, 6. veljače 2020. godine od 11,30 do 13 sati u prostorijama autoškole AK Varaždin, policijski službenici Policijske uprave varaždinske održali su edukativno predavanje za 27 vozača taxi vozila (Cammeo, Eko taxi). Tom prilikom naglasak je bio da prilikom  vožnje poštuju prometne propise, čuvaju svoj život i živote drugih sudionika u prometu, naročito putnika, jer odgovorno ponašanje i prometna kultura u smislu poštivanja prometnih propisa podižu razinu sigurnosti u prometu.

Ujedno je to bila i prilika da se kao redoviti sudionici prometa pobliže upoznaju s stanjem sigurnosti cestovnog prometa na području PU varaždinske.

Voditelj Odsjeka za sigurnost prometa Danijel Posavec posebno im je naglasio važnost pridržavanja prometnih propisa tijekom vožnje, naročito upravljanja prilagođenom i propisnom brzinom, vožnje bez utjecaja alkohola, korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje kao i opasnosti  od nastanka prometne nesreće zbog nepropisne uporabe mobilnog uređaja.

Osim toga, upućen je apel svim vozačima da izbjegavaju vožnje ukoliko osjećaju umor ili pospanost, jer vožnja u takvom stanju može na kraju završiti neželjenim posljedicama. Viši inspektor cestovnog prometa MMPI je vozače upoznao s propisima, te potrebnim licencama i dokumentacijom u taxi prijevozu.   

Stranica