Nalet vozila na divlje i domaće životinje – Pojačani oprez!

Praćenjem događanja prometnih nesreća na području Policijske uprave varaždinske u prethodnom razdoblju zamijećena je tendencija porasta događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće


Praćenjem događanja prometnih nesreća na području Policijske uprave varaždinske u prethodnom razdoblju zamijećena je tendencija porasta događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje. U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama Varaždinske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Isto tako da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti.
 
Napominjemo da je samo tijekom jučerašnjeg dana, 8. travnja zabilježeno četiri naleta na srneću divljač, koji su se dogodili u večernjim satima na području Općina Breznički Hum, Jalžabet, Breznica i Petrijanec.

Također pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora zadržavaju na cestama. U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja, te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisna kazna 300 kuna.

Stranica