Najava akcije „Zajedno za veću sigurnost pješaka u prometu“

U prva 3 mjeseca ove godine na području Postaje prometne policije Varaždin dogodilo se 12 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci . Većina prometnih nesreća dogodila se na obilježenim pješačkim

U prva 3 mjeseca ove godine na području Postaje prometne policije Varaždin dogodilo se 12 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci . Većina prometnih nesreća dogodila se na obilježenim pješačkim prijelazima, što potvrđuje činjenicu o nepoštivanju prometnih propisa od strane vozača motornih vozila, ali i samih pješaka, koji se nisu dodatno uvjerili da mogu sigurno prijeći preko ceste.
U cilju smanjenja broja stradavanja pješaka, u četvrtak, 11. travnja od 9 do 10.15 sati na navedenim raskrižjima nalazit će se učenici Strojarske i prometne škole Varaždin koji će putem pisanih poruka na plakatima, poticati vozače i pješake na tolerantniji odnos između vozača i pješaka, odnosno na poštivanje prednost prolaska pješaka.
Akciju zajednički provode Policijska uprava varaždinska, Strojarska i prometna škola Varaždin i Srednja strukovna škola Varaždin.
Lokacije/ mjesta na kojima bi učenici držali za poruke:
  1. Stanka Vraza-Hallerova aleja
  2. Braće Radića- Kratka  ul.
  3. Kapucinski trg  - Zrinskih i Frankopana
  4. Zrinski Frankopana – kbr.10 ( pješački prijelaz )
  5. Zagrebačka – Kozarčeva
  6. F. Prešerna ( pješački prijelaz kod II OŠ Varaždin)
  7. K.P.Krešimira IV  ( pješački prijelaz kod I OŠ Varaždin)
  8. Trg bana Josipa Jelačića – Frana Kurelca
  9. Gustava Krkleca (pješački prijelaz kod Konzuma)      


Stranica