Nagrađena uzorna vozačica tijekom akcije Alkohol

Slika /PU_V/vijesti/2021/uzoranvozac/uzorni%20vozac1.jpg

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 11./12. prosinca, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju „Alkohol“

 Tijekom akcije kontrolirano je 114 vozača te je utvrđeno 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 14 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te 1 prekršaj iz Zakona o zaštiti.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola 16 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i 4 vozača u svojstvu vozača bicikla.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod 23-godišnjeg vozača bicikla, a iznosi 3.31 g/kg. Isti je zatečen 11. prosinca 2021. godine u 23.25 sati u Varaždinu. Prilikom provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečena je jedna vozačica.
Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok su  2 vozača smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, ali ne dulje od 12 sati, dok je 1 vozač uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždin gdje mu je određeno zadržavanje do 15 dana.

Prilikom provođenja akcije niti jedan vozač nije podvrgnut testiranju na droge i lijekove. Za vrijeme akcije prigodnim poklon paketom NPSCP RH-e darivana je vozačica Emilija Višnjić iz Donjeg Kućana, koja nije zatečena u počinjenju prekršaja, niti se zadnjih 10 godina vodi u evidenciji prekršaja u cestovnom prometu.
 

Stranica