Nadzor autobusa za prijevoz djece

Slika PU_V/vijesti/2013/02/20/nadzor.JPG

 Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, u provođenja ciljanih aktivnosti usklađenih s akcijama Europske unije,

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, u provođenja ciljanih aktivnosti usklađenih s akcijama Europske unije, tijekom proteklog tjedna, poduzimali su mjere i radnje usmjerene nadzoru teretnih vozila i autobusa.Osim kontinuiranog nadzora navedenih kategorija vozila, u četvrtak 14. veljače, u suradnji s prometnim inspektorom Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, proveden je nadzor autobusa koji organizirano prevoze djecu u školu ili iz škole, a sve s ciljem zaštite djece kao sudionika prometa kada se nalaze u svojstvu putnika. 

Prilikom navedenog nadzora kod dvije osnovne škole, utvrđeno je da nadzirani  autobusi ispunjavaju  uvjete za  organizirani prijevoz djece, te su tehnički ispravni. Ovom prilikom skrećemo pozornost na obvezu korištenja sigurnosnih pojasa tijekom vožnje djeteta u autobusu, te sjedenja na sjedalu za vrijeme vožnje ili u trenutku zaustavljanja autobusa, kako ne bi došlo do neželjenog ozljeđivanja djeteta ili  mogućeg ometanja vozača. Nadamo se da ćemo suradnjom s odgojno-obrazovnim ustanovama, te roditeljima djece doprinijeti stvaranju pravilnih i pozitivnih prometnih navika tijekom vožnje u školskom autobusu.



Stranica