Moto susret policijskih službenika-motociklista i članova moto klubova

  • Slika PU_V/vijesti/2019/moto//a10.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava varaždinska u suradnji s Autoškolom „Crnković“ i Stanicom za tehnički pregled „Autoservisni centar“, i ove je godine već tradicionalno organizirala susret policijskih službenika-motociklista te predstavnika i članova motoklubova

Foto: PU varaždinska

Policijska uprava varaždinska u suradnji s Autoškolom „Crnković“ i Stanicom za tehnički pregled „Autoservisni centar“, i ove je godine već tradicionalno organizirala susret policijskih službenika-motociklista te predstavnika i članova motoklubova s područja Varaždinske županije. Motosusret je održan u subotu, 6. travnja, na poligonu Autoškole „Crnković“ u Varaždinu.
 
Na početku susreta održan je sastanak svih sudionika na temu stanja sigurnosti u cestovnom prometu s osvrtom na stradavanje mopedista i motociklista u 2018. godini te organizacija moto susreta, tzv. motorijada u 2019. godini.
Kako je tom prilikom istaknuo voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske Danijel Posavec, u 2018. godini na području Varaždinske županije bilo je dobro stanje sigurnosti prometa, s obzirom da je zabilježeno smanjenje smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama, no ne zadovoljava činjenica da su u tim prometnim nesrećama smrtno stradala dva vozača motocikala.
Prisutnima su se također obratili i voditelj Službe policije Policijske uprave varaždinske Dalibor Božić, voditelj Autoškole „Crnković“ Božo Crnković te voditelj Stanice za tehnički pregled „Autoservisni centar“ Damir Lončarić.
Policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave varaždinske Petra Bosilj održala je prezentaciju o karakterističnim greškama vozača mopeda i motocikala zbog kojih stradavaju u prometnim nesrećama, te najčešćim greškama drugih vozača kojima ugrožavaju sigurnost navedene skupine vozača. Tom je prilikom uputila niz korisnih savjeta za sigurno sudjelovanje u prometu. 
 
Nakon održanog sastanka, kapelan Policijske kapelanije PU varaždinske, vlč. Ivica Horvat blagoslovio je motocikle i sve sudionike, zaželjevši im miran i sretan put do svih odredišta.
Ines Stanić i Dominik Tomašec, izazvali su poseban interes izvođenjem stunt akrobacija na quadu, za što su nagrađeni velikim pljeskom svih prisutnih.
U nastavku ovog susreta uslijedilo je natjecanje policijskih službenika-motociklista i članova motoklubova u poznavanju prometnih propisa i spretnosti u vožnji motociklom na poligonu.
 
Najbolji u poznavanju prometnih propisa bio je policijski službenik Josip Vincek iz Postaje prometne policije Varaždin, dok je drugi bio Marko Habek iz Motokluba „Jal“, a treći Danijel Martan policijski službenik Postaje prometne policije Varaždin.
 
Najbolji u vožnji spretnosti motociklom bio je Kristijan Gajski iz Autoškole „Crnković“. Drugo je mjesto pripalo Alenu Šimuniću, a treće policijskom službeniku Josipu Vinceku iz Postaje prometne policije Varaždin.
Van konkurencije nastupio je 7-godišnji Moris Lazar koji je savladao vožnju poligonom i sve postavljene prepreke jednako uspješno kao i stariji i iskusni vozači te osvojio drugo mjesto u vožnji spretnosti, za što je bio i prigodno nagrađen.
 
Tijekom održavanja susreta svi  motociklisti imali su mogućnost obavljanja sigurnosno-preventivnog tehničkog pregleda svog vozila, kojeg su obavljali nadzornici tehničke ispravnosti Stanice za tehnički pregled vozila „Autoservisni centar“.
Na štandu Policijske uprave svi posjetitelji moto susreta imali su mogućnost isprobati uređaj za alkotestiranje te tzv. „pijane“ naočale kojima se simulira stanje pod utjecajem alkohola.
Najboljim natjecateljima su od strane Policijske uprave varaždinske i Stanice za tehnički pregled vozila „Autoservisni centar“, uručene diplome iz poznavanja prometnih propisa i spretnosti upravljanja motociklom, kao i simbolične nagrade, nakon čega je uz prigodni domjenak uslijedilo druženje članova moto klubova i policijskih službenika.
 

Stranica