Gornji Kneginec - Provedena akcija „Siguran prijevoz djece u vozilima“

  • Slika PU_V/vijesti/2019/nadzor//1.jpg
  • Slika
  • Slika

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske u suradnji s Općinom Gornji Kneginec i Udrugom „RODA“ organizirali su jučer, 18. rujna ispred dječjeg vrtića „Bubamara“ u Gornjem Knegincu preventivn

Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske u suradnji s Općinom Gornji Kneginec i Udrugom „RODA“ organizirali su jučer, 18. rujna ispred dječjeg vrtića „Bubamara“ u Gornjem Knegincu preventivno-edukativnu akciju usmjerenu na zaštitu djece u prometu.
S obzirom da posljednjih nekoliko godina djeca sve više stradavaju u automobilima svojih najbližih, a znatno manje kao pješaci ili biciklisti cilj ove akcije je bio probuditi svijest vozača, a ponajviše roditelja na korištenje sigurnosne sjedalice/postolja prilikom vožnje djece u vozilu.

Policijski službenici provodili su nadzor prijevoza djece u sigurnosnim sjedalicama /postoljima, te su zajedno sa savjetnicom Udruge „“RODA“ roditeljima, bakama i djedovima pružili sve potrebne informacije o pravilnom smještaju sigurnosnih sjedalica u vozila te im pokazali na koji način se djeca pravilno smještaju u njih.

U akciji je izvršen pregled 40-tak vozila, te je savjetnica Udruge „RODA“  uočila brojne nedostatke i nepravilnosti kao što su na primjer: sigurnosna sjedalica nije odgovarajuća s obzirom na dob, visinu i težinu djeteta, pojasevi nisu dovoljno pričvršćeni i zategnuti, sigurnosna sjedalica nije dobro pričvršćena u vozilu, neadekvatne sjedalice koje zbog dotrajalosti ne zadovoljavaju najosnovnije uvjete sigurnosti.

Svu djecu su tijekom akcije policijski službenici darivali slatkišima koje je za tu priliku osigurala Općina Gornji Kneginec.
Ovim putem apeliramo na sve vozače, a naročito na roditelje da uvijek i bez iznimke djecu prevoze u sigurnosnim sjedalicama/postoljima kako bi naši najmlađi bili sigurni u prometu.

Stranica