Edukacija kandidata za vozače motornih vozila

  • Slika
  • Slika
  • Slika

U petak, 5. travnja, u vremenu od 14.45 do 15.30 sati, u autoškoli Bek u Varaždinu, budućim vozačima motornog vozila B kategorije, policijski službenici održali su preventivno predavanje radi upoznavanja sa mogućim opasnostima u cestovnom prometu i prometnim nesrećama.

Foto: PU varaždinska
 
Na predavanju je bilo prisutno 17 kandidata. Kandidatima su naglašeni prekršaji koji uzrokuju prometne nesreće, a čine ih mladi vozači te je samim time iznijeta i statistika o prometnim nesrećama za 2023. godinu. Pobliže su upoznati s onim što ih očekuje jednom kad izađu samostalno na cestu. Posebno je naglašen rizik nepoštivanja i nepridržavanja brzine kretanja ili vožnje pod utjecajem alkohola koji dovodi do prometnih nesreća u kojima se najčešće zadobivanju i teške tjelesne ozljede sa dugotrajnim posljedicama.
 
Također, skrenuta im je pozornost na izbjegavanje korištenja mobitela tijekom vožnje, kao i korištenja sigurnosnog pojasa od strane svih koji se prevoze u vozilu, te kako prilikom upravljanja vozilom budu oprezni kod nailaska na pješake, bicikliste i djecu. Upoznati su sa najtežim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kaznama te negativnim prekršajnim bodovima, kao i posljedicama koje proizlaze sa prikupljenih 9 negativnih prekršajnih bodova. Poseban osvrt bio je na „ 4 GLAVNE UBOJICE U PROMETU“, te je  prikazana prezentacija „ Kako se spasiti iz automobila koji tone“.
 
Na kraju predavanja, prezentirana je i kampanja za zanimanje policajac/policajka, te su kandidatima podijeljeni promotivni leci.

Stranica