Dan ljubaznosti u prometu

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/pjesacki02.jpg

Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, povodom Dana grada Varaždina, provodit će akciju „Dana ljubaznosti u prometu“.

Foto: Ilustracija

Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, povodom Dana grada Varaždina, provodit će akciju „Dana ljubaznosti u prometu“. Akcijom se želi potaknuti sudionike u prometu na poštivanje utvrđenih pravila i propisa, kao i na nepisana pravila koja vrijede univerzalno, a osobito u odnosu vozača i pješaka. Akcija će se provoditi u četvrtak, 6. prosinca od 10 do 14 sati, a njome će se obuhvatiti deset najfrekventnijih pješačkih prijelaza u blizini centra grada Varaždina.

Učenici će na odabranim prijelazima bilježiti podatke o savjesnim i nesavjesnim postupcima vozača, te dijeliti letke s apelom za ljubazno ponašanje prema pješacima. Nakon završenog bilježenja podataka i odabira određenog uzorka vozača koji su pravilno postupali u prilazu pješačkom prijelazu, odabrat će se najsavjesniji vozači grada Varaždina, za koje će biti osigurane nagrade.



Stranica