Prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/novac02.jpg

Policijski službenici Grupe za gospodarski kriminalitet Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakinjom te utvrdili da postoji osnovana sumnja da je ista u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva s međimurskog područja počinila kazneno djelo Prijevare u gospodarskom poslovanju na štetu trgovačkog društva iz Zagreba – prodajna jedinica Varaždin, oštetivši isto za iznos od oko 864 000 kuna.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Grupe za gospodarski kriminalitet Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakinjom te utvrdili da postoji osnovana sumnja da je ista u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva s međimurskog područja počinila kazneno djelo Prijevare u gospodarskom poslovanju na štetu trgovačkog društva iz Zagreba – prodajna jedinica Varaždin, oštetivši isto za iznos od oko 864 000 kuna. Isto tako je utvrđeno da je počinila i kazneno djelo Krivotvorenje službene isprave, krivotvorivši pet naloga za plaćanje.

Naime, nakon što je kasnila s plaćanjem preuzete robe oštećenom trgovačkom društvu više od 150 dana, a u cilju isporuke nove pošiljke robe, početkom kolovoza prošle godine izdala je bjanko zadužnicu na iznos od 500 000 kuna u korist oštećenog trgovačkog društva iako je znala da je njezino trgovačkog društvo prezaduženo te neće moći podmiriti dospjele obveze.

Također je utvrđeno da je sredinom studenog 2010. godine s namjerom obmanjivanja odgovornih osoba oštećenog trgovačkog društva, a u cilju isporuke naručene robe, krivotvorila pet naloga za plaćanje te iste putem fax uređaja proslijedila oštećenima. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava za navedena kaznena djela, a protiv njenog trgovačkog društva za ista kaznena djela u svezi članka 3. Zakona o odgovornosti pravnih osoba.



Stranica