Muškarac prevaren za iznos od nekoliko tisuća kuna

Jučer, 3. veljače, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 80-godišnjaka iz Kućan Marofa zbog kaznenog djela Prijevare.  

Jučer, 3. veljače, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 80-godišnjaka iz Kućan Marofa zbog kaznenog djela Prijevare. Navedeni je unatrag nekoliko dana na kućni telefon zaprimio poziv od nepoznate ženske osobe koja se predstavila kao djelatnica jedne banke iz Varaždina te ga obavijestila da mora staviti u kuvertu i popisati sav novac koji posjeduje te dostaviti u poslovnicu banke obzirom da postoji sumnja da je novac nevažeći i da će mu nakon provjere u Zagrebu, novac biti vraćen.

Tijekom telefonskog razgovora u njegovu je kuću ušla također nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao čistačica, ponudivši mu usluge čišćenja kuće. Budući da oštećeni zbog zdravstvenih problema nije bio u mogućnosti sam odnijeti novce u banku, nepoznata žena s kojom je razgovarao na telefon, predložila mu je da novce preda osobi koja mu je došla u kuću, budući da je ona poznaje, što je i učinio, predavši istoj iznos od nekoliko tisuća kuna. Naknadnom provjerom u banci utvrdio je da kod njih nije položen nikakav novac. 



Stranica