Razriješena kaznena djela provala u teretna vozila

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića starosti 19, 21 i 22 godine kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su u srijedu, 26. siječnja oko 2 sata provalili u teretno vozilo parkirano na ograđenom parkiralištu u mjestu Klenovnik, vlasništvo 54-godišnjakinje te otuđili dizel gorivo

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića starosti 19, 21 i 22 godine kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su u srijedu, 26. siječnja oko 2 sata provalili u teretno vozilo parkirano na ograđenom parkiralištu u mjestu Klenovnik, vlasništvo 54-godišnjakinje te otuđili dizel gorivo kojem su potom odvezli 33-godišnjaku u Ivanec.

Iduće noći, 27. siječnja oko 21.30 sati, dvojica od njih provalila su u drugo vozilo iste vlasnice, parkirano na navedenom parkiralištu, te otuđili dizel gorivo koje su naknadno prodali 20-godišnjaku. Navedenim su provalama otuđili ukupno oko 350 litara dizel goriva u vrijednosti od oko 3 000 kuna.

Nadalje, osnovano se sumnja da su sva trojica tijekom noći 26./27. siječnja provalili u teretno vozilo vlasništvo 40-godišnjaka, parkirano na parkiralištu u mjestu Lovrečan i otuđili dvjestotinjak litara dizel goriva, te u dva teretna vozila poduzeća „Niskogradnja“ koja su bila parkirana unutar ograđenog prostora poduzeća u Lovrečanu i otuđili oko 250 litara goriva.

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 3 500 kuna. Navedeno su otuđeno gorivo također odvezli 33-godišnjaku iz Ivanca, gdje je isto i pronađeno te će biti vraćeno oštećenima. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava za počinjena kaznena djela Teške krađe iz članka 217., a protiv 33-godišnjaka za kaznena djela Prikrivanje iz članka 236. Kaznenog zakona. 



Stranica