Nasilničko ponašanje u obitelji

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da se duži niz godina, a posebice unatrag godinu dana, nasilnički ponašao prema svojoj 42-godišnjoj supruzi i tada maloljetnom sinu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da se duži niz godina, a posebice unatrag godinu dana, nasilnički ponašao prema svojoj 42-godišnjoj supruzi i tada maloljetnom sinu. Navedeni je kontinuirano vikao na suprugu, vrijeđao je, psovao i omalovažavao raznim pogrdnim riječima te je naguravao po stanu, dovodeći je na taj način u ponižavajući položaj, a uz to joj je i prijetio uništenjem njenog društvenog položaja i materijalnog opstanka.

Sve navedeno se odvijalo u prisutnosti njihovog sina, kojeg je također vrijeđao i psovao, čime je negativno utjecao na njegov odgoj te emocionalni i duševni razvoj. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za počinjena kaznena djela Nasilničko ponašanje u obitelji iz članka 215.a, Prijetnje iz članka 129. i Zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe iz članka 213. Kaznenog zakona.



Stranica