Zlouporaba položaja i ovlasti

Postupajući prema zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti iz članka 337. Kaznenog zakona.

Postupajući prema zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti iz članka 337. Kaznenog zakona. Naime, osnovano se sumnja da je u razdoblju od 2006. do mjeseca travnja 2010. godine počinila više navedenih kaznenih djela na štetu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske na način što je kao ravnateljica jedne srednje škole s područja Varaždina, ispunjavajući obračunske liste, obračunske kartone radnika, kao i evidencije prekovremenih sati, za sebe i petero  djelatnika škole odobravala isplate prekovremenih sati.

Prekovremeni sati bili su isplaćivani mjesečno u različitim iznosima, a utvrđeno je da nije ispunjavala naloge za prekovremene sate te su stoga isplaćivani bez suglasnosti navedenog Ministarstva, čime je postupala protivno kolektivnim ugovorima za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama i Naputku o provođenju obavljanja tajničkih i računovodstvenih poslova u školskim ustanovama. Na taj je način oštetila Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa za sveukupni iznos od oko 134 120 kuna, te će se protiv nje podnijeti kaznena prijava za spomenuto kazneno djelo.



Stranica