Sam se ranio iz pištolja

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim muškarcem sa šireg ivanečkog područja koji se je jučer, 4. siječnja oko 10.45 sati, nehotice ustrijelio iz improviziranog pištolja.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim muškarcem sa šireg ivanečkog područja koji se je jučer, 4. siječnja oko 10.45 sati,  nehotice ustrijelio iz improviziranog pištolja. Naime, njemu je tijekom presvlačenja u obiteljskoj kući, iz džepa radnog kombinezona ispao, u obliku kemijske olovke improvizirani malokalibarski pištolj u kojem je bio metak.

U trenutku pada na pod, pištolj je opalio, te je zrno pogodilo 62-godišnjaka u njegovu lijevu potkoljenicu, nakon čega se od zida odbilo i zaustavilo na podu u blizini njegove 57-godišnje supruge, koja je ostala neozlijeđena. Pretragom njegovog doma nije pronađeno drugo oružje. Protiv njega će se zbog kaznenih djela Nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari  i Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, podnijeti kaznena prijava.  



Stranica