Novi slučajevi Zlouporabe opojnih droga

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/marihuana02.jpg

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim muškarcem iz Novog Marofa kod kojeg je pretragom kuće u kojoj stanuje, pronađeno nešto više od 20 g opojne droge marihuane.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim muškarcem iz Novog Marofa kod kojeg je pretragom kuće u kojoj stanuje, pronađeno nešto više od 20 g opojne droge marihuane. Tijekom pretrage u kući je pronađeno i 27 komada sjemenki indijske konoplje, otvoreno pakiranje prozirnih pvc vrećica, te precizna digitalna vaga.

Zbog osnovane sumnje da je neovlašteno posjedovao, te unatrag nekoliko mjeseci prodavao i davao na uživanje  opojnu drogu marihuanu, protiv njega će se nadležnom Općinskom  državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava. Opojna droga pronađena je i kod 17-godišnjeg mladića iz Ivanca. Njemu su jučer, 4. siječnja oko 18 sati, u parku u Varaždinskoj ulici u Ivancu, u cilju provjere identiteta pristupili policijski službenici PP Ivanec.

On im je tada dragovoljno izručio kutiju cigareta u kojoj se nalazio jedan „joint“ ukupne težine oko 4 g, te jednu manju kutijicu u kojoj je se nalazilo oko 1 g opojne droge marihuane. Protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona.



Stranica