Službenici PP Ivanec proveli humanitarnu akciju za bolesnog dječaka Kudeljnjak Tihomira

Slika PU_V/vijesti/2010/30/Kudeljnjak Tihomir _1.jpg

Foto: PU varaždinska

Kako bi u vrijeme Božića uljepšali bolesničke dane Kudeljnjak Tihomiru, teško oboljelom dječaka iz Donje Višnjice, službenici Policijske postaje Ivanec donijeli su odluku da se dječaka daruje prigodnim poklonima te novčanim iznosom od 2000 kuna.

Nakon što su prošle godine po prvi puta proveli sličnu akciju te tom prilikom darivali dvojicu teško oboljelih dječaka iz Ivanca, Noaha Pečevski i Lovru Poljaka, koji je u međuvremenu nažalost izgubio životnu bitku sa zloćudnom bolešću, policijski službenici PP Ivanec su i ove godine nastavili sa provođenjem humanitarne akcije sa željom da ista postane tradicionalna.

 

Tim povodom, na Badnjak 24.12.2010. godine načelnik PP Ivanec Boris Divjak ugostio je četrnaestogodišnjeg Kudeljnjak Tihomira koji je došao u pratnji majke Dragice, oca Dragutina te dvije godine mlađeg brata Dalibora, dok je najmlađi brat Leon ostao kod kuće. Iako ima samo 14 godina, Tihomir Kudeljnjak iz Donje Višnjice se od svoje jedanaeste godine bori sa zloćudnim tumorom jetre, koji mu je već tri puta operativno odstranjivan, po posljednji puta početkom ove godine. Dječak je dosad prošao i veći broj kemoterapija, a liječenje i putovanja u Zagreb su vrlo zahtjevni i skupi te je cjelokupna situacija financijski iscrpila obitelj Kudeljnjak.

Svjesni teške situacije u kojoj se nalazi Tihomir i njegova obitelji službenici PP Ivanec braću su darivali prigodnim poklonima, kapom, reflektirajućim prslucima, privjescima, bojankama za najmlađeg Leona te drugim promidžbenim materijalima i predmetima iz Nacionalnog programa sigurnosti na cestama, dok je ocu Dragutinu uručen novčani iznosi od 2000 kuna. Prilikom boravka u policijskoj postaji Tihomir i Dalibor su pokazali izraziti interes za rad i opremu policije, posebno policijska vozila i motocikle.



Stranica