Kaznene prijave odgovornima za urušavanje krovišta

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/policajac.jpg

Dovršeno je kriminalističko istraživanje vezano uz urušavanje krovne konstrukcije s pokrovom koje se je 28. studenog dogodilo na izgradnji privatne kuće u Velikom Bukovcu, a u kojem su tri osobe teško ozlijeđene, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede.  

Foto: Ilustracija

Dovršeno je kriminalističko istraživanje vezano uz urušavanje krovne konstrukcije s pokrovom koje se je 28. studenog dogodilo na izgradnji privatne kuće u Velikom Bukovcu, a u kojem su tri osobe teško ozlijeđene, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja i provedenog vještačenja, utvrđeno je da se urušavanje krovne konstrukcije dogodilo zbog nepravilno izvedenih zidarskih i tesarskih radova, odnosno zbog činjenice da se prilikom izrade krovišta nisu poštivala pravila struke, i na kojem su između ostalog u trenutku urušavanja radili neovlašteni radnici.

Obzirom da je utvrđeno da je 29-godišnji vlasnik kuće građevinske radove izvodio protivno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji, odnosno da za radove nije ishodio potrebitu građevinsku dozvolu, osnovano se sumnja da je počinio kazneno djelo Protupravne gradnje iz članka 252. A Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Također je utvrđeno da je 43-godišnji muškarac koji je izvodio tesarske i krovopokrivačke radove, te iste radove izvodio mimo opće priznatih pravila, zbog čega se i urušila krovna konstrukcija sa pokrovom, te se time utvrdila osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo Opasno izvođenje građevinskih radova iz članka 266. Kaznenog zakona. Protiv oboje muškaraca zbog navedenih kaznenih djela slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. 



Stranica