Udar vlaka u teretno vozilo

Jučer, 23. rujna u 16.25 u mjestu Tomaševec Biškupečki na prijelazu ceste preko željezničke pruge dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

Jučer, 23. rujna u 16.25 u mjestu Tomaševec Biškupečki na prijelazu ceste preko željezničke pruge dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Muškarac starosti 34 godine upravljao je teretnim vozilom Županijskom cestom br. 2086 u smjeru naselja Doljan, te se dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini, kod naselja Tomaševec Biškupečki nije zaustavio pred prijelazom na kojem su bili upaljeni zvučni i svjetlosni znaci kojima se najavljuje približavanje vlaka, već je vozilom ušao na prijelaz u trenutku nailaska putničkog vlaka koji je prometovao iz smjera Zagreba prema Varaždinu.

U tom je trenutku prednji dio lokomotive udario u prednji lijevi bočni dio teretnog vozila.
U prometnoj nesreći su vozač teretnog vozila te 28-godišnji putnik iz istog zadobili ozljede zbog čega im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin dok će se ozljede okvalificirati naknadno. Do 17.50 sati na navedenom je dijelu ceste bio zatvoren promet te se odvijao obilaznim pravcima.



Stranica