Državljanin Maroka zatečen u nezakonitom boravku

U subotu, 11. rujna oko 10.40 sati u mjestu Bedenec, nakon dojave građana, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zatekli su na cesti 31-godišnjeg državljanina Maroka bez osobnih dokumenata.

U subotu, 11. rujna oko 10.40 sati u mjestu Bedenec, nakon dojave građana, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zatekli su na cesti 31-godišnjeg državljanina Maroka bez osobnih dokumenata. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da navedeni državljanin Maroka u Hrvatsku iz Srbije ušao pješice tijekom dana 9. rujna, nezakonito i van graničnog prijelaza, te autostopom stigao do Zagreba. U Zagrebu je u namjeri odlaska prema R. Sloveniji kupio autobusnu kartu za Varaždin, odakle se po dolasku pješice uputio u pravcu Slovenije.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u upravnom postupku zbog nezakonitog boravka, rješenjem o protjerivanju državljaninu Maroka zabranili  ulazak i boravak  na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od godinu dana.
Obzirom da je 31-godišnji stranac zatečen bez dokumenata i novčanih sredstava, te je izrazio želju za povratkom u Maroko, smješten je u Prihvatni centar za strance u Ježevu, odakle će biti udaljen sa teritorija Republike Hrvatske.



Stranica