Novi Marof - Trojac oštetio poduzeće za višemilijunski iznos

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su postojanost osnovane sumnje da su 51-godišnja i 31-godišnja žena te 33-godišnji muškarac zlorabili položaj i ovlasti.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske uprave varaždinske utvrdili su postojanost osnovane sumnje da su 51-godišnja i 31-godišnja žena te 33-godišnji muškarac zlorabili položaj i ovlasti. Naime, opsežnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u periodu od 18. siječnja 2008. godine do 15. srpnja ove godine 51-godišnja žena, koristeći svoju poziciju odgovorne osobe za poslove prodaje u jednom trgovačkom društvu iz Novog Marofa, a u ranijem dogovoru sa navedenom 31-godišnjom ženom i 33-godišnjim muškarcem, oštetila spomenuto trgovačko društvo za iznos od oko 2.200.000 kuna.

Ona je prema narudžbama koje su vršili 33-godišnjak i 31-godišnjakinja kao odgovorne osobe jednog trgovačkog društva iz Sračinca, u programu računala umanjivala vrijednost narudžbi, na način da je smanjivala cijenu pojedinačnih proizvoda višekratno od stvarne cijene koštanja. 
Protiv njih se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337. Kaznenog zakona, odnosno zbog kaznenog djela Poticanja iz članka 37. Kaznenog zakona.



Stranica