Državljani Rumunjske pokušali nezakonito izaći iz RH

U petak, 22. srpnja oko 18,00 sati u mjestu Zlogonje, neposredno uz državnu granicu sa R Slovenijom, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin zaustavili su osobno i kombi vozilo madžarskih reg. oznaka u kojima je zatečeno petero državljana Rumunjske starosti između 21 i 44 godine.

U četvrtak, 22. srpnja oko 18,00 sati u mjestu Zlogonje, neposredno uz državnu granicu sa R Slovenijom, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin zaustavili su osobno i kombi vozilo madžarskih reg. oznaka u kojima je zatečeno petero državljana Rumunjske starosti između 21 i 44 godine.

Oni su nezakonito pokušali izaći iz R Hrvatske, a pretragom njihovih vozila, pronađeno je 142 komada digitalnih vaga koje se koriste u trgovini, vrijednosti oko 2000 eura. Protiv njih su radi počinjenih prekršaja provedeni odgovarajući carinski i prekršajni postupci, te su novčano kažnjeni, dok im je PU varaždinska u upravnom postupku zabranila ulazak i boravak na teritoriju R Hrvatske u trajanju od šest mjeseci. Dana 23. srpnja državljani Rumunjske napustili su R Hrvatsku preko graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska.



Stranica