Varaždin - Otkriven provalnik

Jučer, 14. srpnja policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim mladićem iz Varaždina za kojeg se osnovano sumnja da je tijekom šestog mjeseca na području grada Varaždina počinio više kaznenih djela imovinskog karaktera.

Jučer, 14. srpnja policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim mladićem iz Varaždina za kojeg se osnovano sumnja da je tijekom šestog mjeseca na području grada Varaždina počinio više kaznenih djela imovinskog karaktera.

Naime, utvrđeno je da navedeni mladić tijekom šestog mjeseca ove godine provalio u kiosk brze prehrane „Žuja Bar“ koji se nalazi na Kapucinskom trgu, te u caffe bar „Fiškal“ u ulici Stanka Vraza.

Također je utvrđeno da je još tijekom mjeseca siječnja prošle godine provalio i u caffe bar „Kron“ u Jalkovcu. Ukupna materijalna šteta izvršenim provalama procjenjuje se na iznos od 1500 kuna.

Nadalje je u kriminalističkom istraživanju utvrđeno da je isti 19-godišnji mladić početkom šestog mjeseca ove godine u jednom varaždinskom caffe baru u kojem je bio zaposlen kao konobar, po završetku smjene otuđio iznos od 2300 kuna, zaključao vrata lokala, te nakon toga inscenirao provalu razbivši staklo na ulaznim vratima, čime je dodatno oštetio vlasnika.

Zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela Teške krađe iz čl. 217, te Kazneno djelo Krađe iz čl. 216 i kazneno djelo Uništenje i oštećenje tuđe stvari iz čl. 222. Kaznenog zakona RH, policijski službenici prijavili su 19-godišnjaka nadležnom Zamjeniku općinskog državnog odvjetnika za mladež u Varaždinu.



Stranica