Škola vožnje biciklom za učenike petih razreda

Slika PU_V/topvjesti/skolabiciklaludbreg/PIC00033_m.jpg

Policijska postaja Ludbreg i Auto klub Ludbreg u suradnji sa auto školama na području Ludbrega, od 2002. godine organiziraju „školu vožnje biciklom“ za učenike petih razreda osnovnih škola Ludbreg, Veliki Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec.

Policijska postaja Ludbreg i Auto klub Ludbreg u suradnji sa auto školama na području Ludbrega, od 2002. godine organiziraju „školu vožnje biciklom“ za učenike petih razreda osnovnih škola  Ludbreg, Veliki Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec.

Prva organizacija škole vožnje biciklom provodila se u osnovnoj školi Ludbreg gdje su se učenici uz pristanak svojih roditelja dobrovoljno prijavljivali za vožnju bicikla. Ukupno je školu vožnje biciklom 2002. g. pohađalo 69 učenika koji su i dobili potvrdu za vožnju bicikla.

Nakon 2002. godine pa sve do 2010. godine počelo se s provođenjem škole vožnje bicikla u svim osnovnim školama gdje su se ravnatelji škola kao i načelnici općina i gradonačelnik grada Ludbreg dogovorili o financiranju učenika sa svojih području vezano uz nabavku knjiga „škole vožnje“ i nagrada za najbolje učenike.

U dogovoru sa ravnateljima škola u redovnu nastavu na satu tehničke kulture uvršteno je i 4 sata mjesečno poznavanje prometnih propisa gdje se prema problematici pozivaju i predavači iz auto škola kao i policijski službenici. Neka predavanja o prometu organiziraju se za vrijeme nastave i u učionicama auto škola.

Ove je godine učenica osnovne škole Sveti Đurđ osvojila 1. mjesto na Županijskom takmičenju te je sudjelovala na Državnom takmičenju u Zadru gdje je osvojila 4. mjesto.

Prosječni broj polaznika Škole vožnje bicikla na godišnjoj razini je oko 230 učenika, a od početka njenog rada do danas, ovu je Školu završilo preko 2500 učenika petih razreda osnovnih škola, koji su dobili i potvrde za vožnju bicikla.
 



Stranica